News

Kirk Kapital køber 35 pct. af TPS Rental Systems

Kirk Kapital køber 35 pct. af TPS Rental Systems (”TPS”), og bliver dermed aktiv minoritetsejer med sæde i bestyrelsen. Det sker ved, at Kirk Kapital invester et trecifret millionbeløb i TPS, der er en global supply-chain-virksomhed, som leverer totalløsninger med udgangspunkt i IBC-containere til række sektorer b.la. inden for kosmetik, drikke- og fødevarer.

"Vi er glade for at blive en del af ejerskabet i TPS, og vi ser frem til at bidrage til den fremgang, virksomheden har oplevet de seneste år. TPS passer godt ind i Kirk Kapitals strategi om at investere større minoritetsposter ind i robuste, veletablerede og veldrevne virksomheder. Vi ser et stort potentiale i virksomheder, der understøtter det globalt voksende forbrug af fødevarer, og TPS har en interessant eksponering mod denne trend” siger CEO i Kirk Kapital, Kim Gulstad.

TPS har hovedsæde i Birmingham i England med Rob Pearce som CEO, men aktionærgruppen er hovedsagelig dansk med blandt andre tidligere adm. direktør i DFDS, Thorleif Blok, som bestyrelsesformand. 

”De seneste år har TPS vist en imponerende fremgang med tocifrede vækstrater, og med fornyet kapital er grundlaget nu på plads for at sikre en fortsat langsigtet vækst” lyder det fra bestyrelsesformanden.

”Vi er stolte over at få en langsigtet investor ind i form af Kirk Kapital. De har en forståelse for vores fremadrettede planer, og udover den kapital som Kirk Kapital medbringer til at sikre den fremadrettede vækst, så ser vi også meget frem til at få gavn af de nye kompetencer, der nu bliver føjet til bestyrelsen,” siger CEO Rob Pearce. 

Om TPS

TPS er en global leverandør af totalløsninger af IBC-containere, Bag-In-Box linere/poser, container fittings, fylde- og tømmeudstyr. Virksomheden er placeret i ti lande, der sikrer en såvel lokal som international forsyningskæde. TPS sælger og lejer IBC-containere til en række sektorer b.la. kosmetik, føde- og drikkevarer, farmaceutiske produkter, specielle kemiske sektorer og en bred vifte af andre nicheindustrier.

Om Kirk Kapital

Kirk Kapital er et familieejet investeringsselskab, ejet af familien Kirk Johansen. Kirk Johansen familien er efterkommere af Ole Kirk Kristiansen, som etablerede LEGO. Kirk Kapital forvalter ca. 8 mia. kr. og kapitalen er investeret i Strategiske Investeringer og Finansielle Investeringer. Indenfor Strategiske Investeringer er Kirk Kapital en aktiv og langsigtet investor og ejer større aktive minoritetsposter i Alliance+, FMD, Globeteam, Kompan, PNO og Tacton.