Hvorfor Bag-In-Box systemet?

Ny idé gør flydende lakrids lettere at håndtere

Ingrediensleverandøren Scagro rydder op i junglen af små dunke

Ingrediensleverandøren Scagro A/S har i salgschef Kenneth Guldhammer en kreativ mand, og han har nu udtænkt en lakridsløsning, der ifølge Scagro er helt unik.

Løsningen gælder emballage til flydende lakrids, som Scagro sælger store mængder af i Skandinavien. Hidtil er det foregået i plasticdunke og små containere med 5 kilo, 12,5 kilo eller 25 kilo, men nu har emballagen taget et gevaldigt spring i størrelse.

- Vi har en kunde, som spurgte, om der måske findes noget andet. Så gik jeg i gang med at søge en løsning, og jeg kom i kontakt med containerfirmaet TPS. Vi holdt et langt fællesmøde, hvor kunden også var med - og så endte det med denne nye løsning, fortæller Kenneth Guldhammer.

Løsningen går ud på, at Scagro tapper den flydende lakrids i kraftige plastposer med typisk 500 kilo og placerer posen i en container fra TPS. Det hele bliver leveret til kunden, som kan tappe direkte fra containeren til produktionsanlægget. Når posen er tømt, smides den væk, og containeren kan klappes sammen.

- Bag-in-box-systemet betyder rigtig meget for emballageforbruget i forhold til, at man skal smide 40 plasticdunke med plads til 12,5 kilo ud, hvis man har modtaget 500 kilo på den måde, påpeger salgschefen.

100 flydende tons om året

Han oplyser, at Scagro årligt sælger cirka 700 tons lakrids i Skandinavien, og at de cirka 100 tons er flydende. Lakridsen bliver leveret i blokke fra producenten Mafco i USA, og Scagro koger derefter lakridsblokkene op til flydende form til de kunder, der har brug for det.

Kunderne, som ifølge Kenneth Guldhammer generelt er miljøbevidste, er fødevareproducenter i blandt andet lakrids- og konfekturebranchen. 

Scagros salgschef har tidligere i år sørget for, at virksomheden fik udvidet sit sortiment med masser af økologiske, frysetørrede frugter og bær. Den idé fik han, da han tilfældigt mødte producenten på en messe.

Er Bag-In-Box systemet en bedre løsning for din virksomhed?

Linere/poser er en pålidelig løsning, som er nem at anvende.

Beskyt dit produkt og hold dine containere rene og klare til genbrug.

Omkostningerne for rengøring af dine containere, herunder omkostninger for vand, rengøringsmaterialer og arbejdskraft, kan reduceres væsentligt ved brug af denne metode.

Det er nemt at teste kombinationen med en IBC-container med en liner/pose.

Find ud af om du kan opnå:

  • Bedre beskyttelse mod ilt, fugt og krydskontaminering
  • Besparelse på fragt- og lageromkostninger
  • Besparelser på vand-, rengørings- og bortskaffelsesomkostninger.

Brug rene og sterile linere/poser, hver gang du fylder dine containere.